15 oktober 2019

Adverteren op Waze

Waze is een navigatie app die inmiddels in Nederland ruim 600.000 gebruikers rijk is. De app is voor iedereen gratis en interactief doordat de gebruikers zelf informatie kunnen ingeven, zoals files, stilstaande voertuigen en wegwerkzaamheden. Ben je als gebruiker in de buurt en gebruik je de app, dan ontvang je deze belangrijke verkeersinfo onmiddellijk. Op die manier helpen alle gebruikers elkaar en is de aangeboden informatie direct relevant. Nog sneller van A naar B door middel van een slimme app. Juist de lokale informatie op jouw dashboard laten verschijnen op het moment dat je in de buurt bent, maakt adverteren op Waze interessant. Dat hyperlokale karakter biedt mogelijkheden voor kleine maar ook grote bedrijven met fysieke locaties. Waze biedt jou de mogelijkheid om jouw aanwezigheid te laten zien bij een door jou gekozen doelgroep.

Waar kun je adverteren op Waze

Jouw virtuele reclamebord langs de weg is op een relatief eenvoudige wijze te realiseren. Ook zijn er een aantal mogelijkheden die wij op een rijtje zetten:

Branded pin

Dit kleine icoontje van jouw merk of logo wordt weergegeven zodra een gebruiker zich in de buurt van jouw locatie bevindt. Het logo verschijnt in plaats van langs de weg, op het dashboard van de gebruiker. Op het moment dat een gebruiker op het icoontje klikt, komt jouw banner met een advertentie tevoorschijn. De advertentie kun je zelf inrichten en bepalen welke informatie wordt weergegeven. Denk bijvoorbeeld aan een aanbieding, de mogelijkheid om contact op te nemen of zelfs om te reserveren. Vervolgens zal de optie verschijnen om ofwel de locatie of de promotie op te slaan.

Nearby Arrow

Als de Waze app is opgestart door de gebruiker en de geplande route is ingevoerd zal er een verwijzing gegeven worden naar jouw geadverteerde locatie. Belangrijk om te weten is dat de Waze gebruiker dichtbij de locatie moet zijn. Ook hier wordt, als de gebruiker op de verwijzing klikt, verwezen naar jouw banner, op dezelfde wijze als bij de branded pin.

Zoekpromotie

Jouw locatie wordt hier gepromoot op het moment dat er gezocht wordt op bedrijfs- of merknaam. Dit betekent dat je direct bovenaan komt te staan en worden zowel jouw logo als de adresgegevens hier getoond. Nog leuker is dat hier de mogelijkheid wordt aangeboden om direct een route naar jouw fysieke locatie uit te stippelen. Jouw klant kan dus direct naar jou navigeren om gebruik te maken van die aanbieding of andere leuke actie die jij in de advertentie hebt gezet.

Adverteren op Waze zet aan tot actie

Door Waze kun je handig gebruikmaken van de GPS locatie van jouw doelgroep. Er zijn nog een aantal momenten waarop je Waze kunt inzetten om potentiële klanten of gasten tot actie over te laten gaan:

Zero Speed take-over

Wanneer een gebruiker langer dan 5 seconden stilstaat, verschijnt er een pop-up op het dashboard. Zit jouw locatie aan een route verbonden waar bijvoorbeeld werk aan de weg is, dan kun je hier eindelijk voordeel uit halen. De pop-up zal automatisch verschijnen, maar de gebruiker kan verder geen actie ondernemen. Dit zorgt ervoor dat je wel wordt gezien en opgemerkt. Een pop-up verschijnt slechts 4 keer per rit van de gebruiker.

Bericht in de inbox

Heeft de gebruiker van de Waze app gekozen om actie te ondernemen naar aanleiding van de advertentie en heeft hij/zij de locatie opgeslagen? Dan kan er een mail gestuurd worden naar die gebruiker. Het bericht bevat dan uiteraard extra informatie over jouw bedrijf.

Informatie over jouw virtuele reclamebord langs de weg

Belangrijk om je te realiseren is dat de Waze advertenties worden getoond als de gebruiker in de buurt van jouw locatie is. Maar er zijn ook mogelijkheden om de campagne in te stellen op tijdstippen, dagen van de week of weersituatie. InfoTrade helpt jou met het juist instellen van de settings en het bepalen van de, voor jou, juiste manier van adverteren op Waze. Per slot van rekening weten wij uitstekend de weg als het gaat om online marketing. Bel ons gerust voor meer informatie op 023 540 6085 of gebruik ons contactformulier. Wij nemen altijd snel contact op, gewoonweg omdat wij jou graag op de juiste en de beste weg helpen, ook met adverteren op Waze.