27 november 2019

Het belang van een goede Google Ads kwaliteitsscore

Lagere kosten per klik en een hogere ranking voor jouw advertentie zijn afhankelijk van een goede Google Ads kwaliteitsscore. Google kijkt dus mee naar jouw kwaliteitsscore (op een schaal van 1 t/m 10) waarmee het rendement op advertenties zal verbeteren. Google streeft ernaar om advertenties continu te optimaliseren en daarom wordt er een mooie berekening gemaakt om te kijken of jouw advertenties aan de kwaliteitsvoorwaarden voldoen. Wij helpen jou hiermee op weg door het belang van een goede kwaliteitsscore en de mogelijkheden die hieraan verbonden zitten toe te lichten.

Wat is de kwaliteitsscore?

Simpelweg is de Google Ads kwaliteitsscore een samenstelling van de relevantie van zoekwoorden, kwaliteit van een advertentie en de ervaring op een bestemmingspagina voor degene die jouw advertentie te zien krijgt. Voor elke zoekopdracht kan de kwaliteit gezien de relevantie anders zijn. Zorg er daarom voor dat de door jou verstrekte informatie interessant is voor degene die op jouw advertentie klikt. Hieronder worden de onderdelen van het berekenen van de score toegelicht:

Zoekwoorden

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de relevantie van zoekwoorden en die zoekwoorden specifieker te maken. Deze specifieke woorden, die gerelateerd zijn aan jouw producten of diensten zorgen voor interessante advertenties. Als je bijvoorbeeld lease auto’s verkoopt, kun je een campagne opzetten voor het privé of zakelijk leasen van een auto. De advertentiegroepen zou je dan kunnen onderverdelen in de merken die je aanbiedt. Door voor een combinatie van leasevorm en merk een aparte advertentie te maken heb je een hogere relevantie voor zoekopdrachten hiernaar.

Relevantie van de advertentie

Een duidelijke structuur in advertenties is de basis van een succesvolle Google Ads campagne. Bij het maken en invullen van jouw website heb je een aantal woorden bedacht die staan voor jouw bedrijf en waarop je gevonden wilt worden. Maak duidelijk wat je aanbiedt en waarin jouw bedrijf zich onderscheidt en gebruik dit als basis voor het opzetten van een advertentie. Je creëert hiermee een gestroomlijnde campagne die relevant is voor degene die jouw bedrijf zoekt.

Bestemmingspagina

Als je via een goede Google Ads campagne de bezoeker weet te trekken naar jouw website, zorg dan wel dat ze op de pagina komen waar de informatie staat waarnaar ze gezocht hebben. Dit klinkt allemaal logisch, maar toch komen wij vaak tegen dat er geland wordt op de homepage van een bedrijf. Als een bezoeker specifiek zoekt naar een bepaald automodel, is de verwachting dat hij/zij dan ook de juiste pagina te zien krijgt. Ook de snelheid van jouw website heeft gevolgen voor het vindbaar zijn en het behouden van jouw potentiële klant. Realiseer je dat een bezoeker op jouw website landt doordat de advertentie hem/haar aanspreekt, geef hem/haar dan ook de beste ervaring.

Wat is het effect van de kwaliteitsscore?

Is jouw kwaliteitsscore hoog, dan biedt dat een aantal voordelen ten opzichte van de concurrentie, wat ook nog eens kostenbesparend kan zijn.

  • Een hoge score zorgt ervoor dat het niet alleen gemakkelijker is, maar ook goedkoper is om deel te nemen aan de advertentieveiling.
  • De kosten per klik zullen lager zijn met een hoge kwaliteitsscore.
  • Hogere kwaliteitsscores leiden tot lagere geschatte biedingen voor de eerste pagina van de zoekresultaten.
  • Wil je bovenaan de eerste zoekpagina binnen Google komen te staan, heb je meer kans als jouw kwaliteitsscore optimaal is.

Specialist in het verbeteren van jouw Google Ads kwaliteitsscore

Jij wilt natuurlijk ook een hoge Google Ads kwaliteitsscore en daarmee sneller, beter en goedkoper gevonden worden. Je kunt zelf in jouw Google Ads account zien hoe hoog jouw campagnes scoren. Om een hoger cijfer te krijgen en te houden voor jouw hele Google Ads campagne kunnen wij jou helpen. Wij leggen je graag uit op welke punten je kunt verbeteren en hoe het beste de campagne in te richten, zodat je beter wordt gevonden door (potentiële) klanten. Wij zijn 24/7 bereikbaar via ons contactformulier en op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 21:00 uur op 023-5406085.