29 augustus 2017

Bing, de zoekmachine van Microsoft, is aan het groeien. Uit financiële rapporten van het bedrijf is gebleken dat het eind 2015 winstgevend werd en dat de inkomsten per zoekopdracht sindsdien toenemen. Adverteren op Bing is dus zeker van toegevoegde waarde!

Verrassend groot marktaandeel

Bing is groter dan men vaak denkt; in de Verenigde Staten heeft het een marktaandeel van 33%. Wereldwijd is het 9%, evenals Nederland.

In een tweet van Bing komt ook duidelijk naar voren dat de zoekmachine niet onderschat moet worden en dat ze blijven groeien. Want wist je dat er maandelijks ongeveer 12 miljard zoekopdrachten worden uitgevoerd in deze zoekmachine? Het is dus zeker een goede uitbreiding van je marketing kanalen om in Bing te adverteren. Zeker als je internationaal actief bent, bijna de helft van die 12 miljard zoekopdrachten komen uit de Verenigde Staten.

Voordelen van het adverteren op Bing

Ondanks dat het marktaandeel zeker nog niet in de buurt ligt bij dat van Google, zijn er genoeg redenen om ook te adverteren op Bing.

Je kunt voor jouw bedrijf jezelf makkelijk onderscheiden, omdat er slechts enkele adverteerders zijn. In Google heb je op bepaalde zoekwoorden zoveel concurrentie dat er geen beginnen aan is om daar op te adverteren. In Google heb je dus nog weinig concurrentie en kun je goed opvallen met je campagne.

Daarnaast heb je lage klikprijzen, deze liggen namelijk gemiddeld zo’n 35% lager dan bij Google!

Ook is het een goede toevoeging naast je Google Ads campagnes. De opzet is nagenoeg hetzelfde, waardoor het makkelijk is om diezelfde campagnes ook door te voeren in Bing. En zoals eerder genoemd, heb je een internationaal bereik, omdat het wereldwijd bereikbaar is. Daarnaast id in de Verenigde Staten het marktaandeel zeker interessant genoeg.

Een van de diensten die InfoTrade aanbiedt, is adverteren op Bing. Vele bedrijven met nu goedlopende campagnes gingen je voor. Wil jij ook starten met adverteren op Bing? Lees over wat we voor je kunnen betekenen voor Bing. Je mag ons ook altijd bellen op 023 540 6085.