De kracht van video in de automotive industrie

De consumptie van online videocontent blijft groeien, met platforms zoals YouTube aan de voorhoede. Met miljarden gebruikers wereldwijd en miljarden maandelijkse bezoeken, biedt YouTube een ongeëvenaard bereik. 

Voor autobedrijven en dealers betekent dit een unieke kans om een breed en divers publiek te bereiken (tegen een relatief lage AdSpend). De emotionele impact van video, gecombineerd met de mogelijkheid om jouw aanbod en diensten op een boeiende manier te presenteren, maakt het een essentieel instrument voor branding en directe marketing.

In dit artikel gaan we het hebben over:

Succesvolle cases van Infotrade

Bij Infotrade zijn we een groot voorstander van video branding als marketingmiddel. Dit hebben we dan ook succesvol uit mogen voeren voor diverse partijen.

Door video campagnes voor klanten zoals Auto Zieleman, Marco van Beek en Hensgens op te zetten kunnen er indrukwekkende resultaten behaald worden, met miljoenen views die niet alleen de naamsbekendheid hebben vergroot, maar ook aanzienlijk hebben bijgedragen aan het vertrouwen en de perceptie van hun merk.

De cijfers:

https://www.youtube.com/watch?v=19VAmivscOM&pp=ygUNYXV0byB6aWVsZW1hbg%3D%3D

https://www.youtube.com/watch?v=-B_jQxnSKf4

https://www.youtube.com/watch?v=K06OpAI5DU4

“YouTube is een krachtig platform voor video’s over auto’s. Volgens Google kijkt meer dan de helft van de auto shoppers 30 minuten of langer naar online video’s tijdens het auto-onderzoeksproces, en het aantal YouTube-kanalen dat zich richt op auto’s is flink gegroeid.”

Elementen van een effectieve video

Een effectieve videoadvertentie moet kort en krachtig zijn, met een aantrekkelijke hook om kijkers vanaf het begin te boeien. Het is cruciaal om de kernboodschap snel over te brengen en visueel aantrekkelijke content te gebruiken die de kijker engageert. 

Bijpassende muziek, sterke visuele elementen, en een duidelijke call-to-action (CTA) zijn ook essentiële componenten. Wil je meer weten over het belang van deze elementen?
Lees het in ons artikel over video advertising.

YouTube Advertising

Een video maken is de eerste stap, maar moet daarna natuurlijk wel zichtbaar worden voor jouw doelgroep. 

YouTube-adverteren is zowel effectief als kostenefficiënt, waarbij je alleen betaalt voor daadwerkelijke bekeken video’s. Dit betekent dat kosten alleen worden gerekend als een video langer dan 30 seconden bekeken wordt, of volledig als deze korter is dan 30 seconden. Kortere views kosten niets, maar dragen wel bij aan de naamsbekendheid. Met gemiddelde kosten per view van 1 -2 cent, kan zelfs met een beperkt budget aanzienlijke zichtbaarheid worden bereikt.

De targetingopties van YouTube zorgen ervoor dat advertenties worden weergegeven aan gebruikers met specifieke interesses, wat de relevantie en effectiviteit van de campagnes verhoogt.

youtube advertising

Wil je beginnen met video?

Wij zullen in overleg met jou het script maken en daarna de campagnes voor je opzetten. Daarnaast zorgen we vervolgens voor de juiste optimalisatie van de campagnes en een duidelijke rapportage van de kosten en prestaties.

Er zijn verschillende targeting mogelijkheden. Je kunt een campagne zo inrichten dat je precies de door jou gewenste doelgroep bereikt met jouw advertenties. 

Een bekende en effectieve manier om YouTube in te zetten is om je advertentie zo in te stellen dat deze wordt vertoond aan gebruikers die je website eerder bezochten. InfoTrade kan samen met jou de best mogelijke instelling afstemmen, zodat je video wordt bekeken, maar ook door je gewenste doelgroep wordt bereikt!

Neem vandaag nog contact op met ons voor een gratis adviesgesprek