Het geheim van een succesvolle retargeting campagne op Facebook en Instagram

Het geheim van een succesvolle retargeting campagne op 

Facebook en Instagram

In de wereld van digitale marketing is het van cruciaal belang om je boodschap aan de juiste doelgroep te laten zien. Een goede manier om dit te bereiken is door middel van retargeting advertenties op Facebook/Instagram. In deze blog duiken we dieper in op wat retargeting is, waarom het zo effectief is, en hoe je het kunt gebruiken om jouw advertentiecampagnes naar een hoger niveau te tillen.

Wat is Retargeting?

Retargeting, ook wel bekend als remarketing, is een marketingstrategie die zich richt op het opnieuw bereiken van mensen die eerder interactie hebben gehad met jouw merk of website. Het idee is simpel: je toont aangepaste advertenties aan mensen die al bekend zijn met jouw producten of diensten. Dit kan zowel potentiële klanten zijn die jouw website hebben bezocht als bestaande klanten die al iets hebben gekocht.

Waarom is Retargeting Effectief?

 1. Gerichte advertenties: Met retargetingcampagnes kunnen adverteerders gerichte advertenties tonen aan mensen die al interesse hebben getoond in hun merk. Hierdoor zijn de kansen op conversie vaak hoger dan bij algemene advertenties.
 2. Herinnering en vertrouwen: Door herhaaldelijk je advertentie te laten zien aan  potentiële klanten, help je hen herinneren aan jouw merk. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en merkherkenning, wat belangrijk is voor de uiteindelijke aankoopbeslissing.
 3. Verbeterde conversiepercentages: Retargeting-advertenties hebben een hogere conversiepercentages dan niet-gerichte advertenties. Dit komt doordat je je richt op mensen die al interesse hebben getoond.
 4. Persoonlijke boodschap: Je kunt je retargeting-advertenties aanpassen op basis van het gedrag van de gebruiker. Bijvoorbeeld, als iemand een specifiek product heeft bekeken, kun je advertenties tonen die dat specifieke product promoten.
 5. Optimalisatie: Met retargeting kun je de campagnes optimaliseren op basis van het gedrag van de gebruiker. Je kunt bijvoorbeeld beslissen om advertenties te stoppen voor mensen die al een aankoop hebben gedaan.

Maar hoe maak je gebruik van Retargetingcampagnes op Facebook en Instagram?

Nu je begrijpt waarom retargeting zo effectief is, laten we eens kijken naar hoe je het kunt toepassen in praktijk.

 1. Plaats de Facebook pixel: Om te kunnen retargeten op Facebook en Instagram heb je een Facebook Pixel nodig. Het is een klein stukje code dat je op jouw website plaatst, meestal in de header of footer van de pagina. De pixel volgt het gedrag van bezoekers op jouw website. Hiermee kun je gegevens verzamelen over wat bezoekers doen, zoals welke pagina’s ze bekijken, of ze producten aan hun winkelwagentje toevoegen, en of ze een aankoop doen.. Deze gegevens zijn waardevol voor het begrijpen van het gedrag van je websitebezoekers en het opzetten van effectieve retargetingcampagnes.

 2. Segmentatie: Het segmenteren van jouw doelgroep is erg belangrijk  voor een succesvolle retargetingcampagne. Hierbij categoriseer je jouw websitebezoekers op basis van hun gedrag. Bijvoorbeeld, je kunt een segment maken voor mensen die een productpagina hebben bezocht maar geen aankoop hebben gedaan. Door segmentatie kun je gerichte advertenties maken die inspelen op specifieke gedragskenmerken van de doelgroep.

 3. Creëer aangepaste doelgroepen: Nadat je gegevens hebt verzameld met de Facebook Pixel en je doelgroep hebt gesegmenteerd, kun je deze gegevens gebruiken om aangepaste doelgroepen te maken in het Facebook Advertentiebeheer. Aangepaste doelgroepen zijn specifieke groepen mensen die je wilt bereiken met je retargetingadvertenties. Je kunt bijvoorbeeld een aangepaste doelgroep maken voor mensen die specifieke productpagina’s hebben bezocht. Hierdoor kun je de advertenties tonen die relevant zijn voor die specifieke groep.

 4. Maak effectieve advertenties: Het succes van retargetingcampagnes hangt af van de kwaliteit van de advertenties. Zorg ervoor dat jouw retargeting-advertenties relevant en mooi uitzien. Toon duidelijk de voordelen van jouw producten of diensten en overweeg het aanbieden van speciale aanbiedingen of kortingen om potentiële klanten over de streep te trekken. De advertenties moeten aansluiten bij de behoeften en interesses van de doelgroep.

 5. Biedt waarde: Naast productgerichte advertenties kan het aanbieden van waardevolle content een effectieve strategie zijn. Je kan een gratis handleiding, e-book of exclusieve kortingen geven. Dit helpt niet alleen bij het opbouwen van merkvertrouwen, maar biedt ook extra waarde aan potentiële klanten, wat hun bereidheid om te converteren kan vergroten.

 6. Optimaliseer en experimenteer: Het is belangrijk om de prestaties van jouw retargetingcampagnes voortdurend te volgen en te optimaliseren. Experimenteer met verschillende advertentie-indelingen, afbeeldingen, teksten en doelgroepen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw specifieke doelgroep. Facebook biedt tools voor A/B-testen om deze experimenten gemakkelijk uit te voeren. Blijf de resultaten analyseren en pas jouw strategie aan op basis van de verzamelde gegevens om de effectiviteit van je retargetingcampagnes te vergroten.

Conclusie

Retargeting met Facebook/Instagram advertenties is een krachtige tool om jouw advertentiecampagnes naar een hoger niveau te tillen. Op deze manier kan je jouw boodschap rechtstreeks aan mensen leveren die al interesse hebben getoond in jouw merk of producten, wat de kans op conversie aanzienlijk verhoogt. Door de Facebook Pixel te implementeren en strategisch gebruik te maken van aangepaste doelgroepen, kun je jouw marketing strategie effectiever maken en meer resultaten behalen. Het is tijd om je retargeting strategie te verfijnen en te profiteren van de kracht van herhaling.

Meer weten van alle mogelijkheden binnen retargeting? Plan nu een gratis advies meeting

Vrijblijvende video call van 30 minuten met een van de InfoTrade partners Wilbert Philippo of Remco Roos. Via Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Op de dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt!

Ook interessant:

wat zijn instagram reels?
Blog

Is Instagram kapot?

Als ondernemer heb je misschien gemerkt dat je niet meer zo snel organisch groeit op Instagram. Je post regelmatig, je bent actief betrokken bij je

Lees Meer »