Hoe kan ik het bereik van mijn campagne nog meer vergroten, naast de andere online marketingacties die ik al inzet? Al aan affiliate marketing gedacht? InfoTrade weet alle ins en outs van affiliate marketing en kan jou hierbij zo goed mogelijk van dienst zijn.

Waarom affiliate marketing inzetten?

Deze vorm van online adverteren houdt in dat je het bereik vergroot van je website door producten of diensten te vertonen op relevante websites, in ruil voor een vergoeding. Naast dat affiliate marketing doorgaans tot conversies leidt, heeft het ook een groot effect op de naamsbekendheid van je website.

Wij fungeren als intermediair tussen jouw website en de publishers. De publishers zijn bijvoorbeeld de eigenaren van andere websites, blogs of startpagina’s. Zij promoten jouw campagnes. Dit is in ruil voor een vastgesteld bedrag of percentage van de gerealiseerde verkopen, ook wel fee genoemd.

De voor- en nadelen

Affiliate marketing heeft als voordeel dat je alleen voor resultaat betaalt. Je betaalt dus pas als de campagne succesvol is. Ook heb je een groter bereik, omdat je het netwerk van je publisher nu ook bereikt. Daarnaast vergroot je je naams- en merkbekendheid en genereer je extra bezoekers naar je website. Dit kan dan weer resulteren in meer verkopen. Wel is het zo dat niet alle producten zich lenen voor affiliate marketing. Of je hebt dat publishers je oude promotiemateriaal laten staan en nooit vernieuwen of verwijderen na een tijd. Wij fungeren als intermediair, en nemen eventuele zorgen uit handen voor je.

Competitieve business

Affiliate marketing is inmiddels een competitieve business geworden. Het vergt namelijk veel van je tijd om mee te doen. Dat komt mede doordat de markt gegroeid is en ook volwassener is geworden.

InfoTrade weet wat belangrijk is bij het inzetten van affiliate marketing voor jouw bedrijf. We stoppen er tijd, kennis en moeite in om ervoor te zorgen dat je de bezoeker levert waar diegene naar opzoek is. Een goede kans op succes, begint bij het bepalen van de toegevoegde waarde van jouw campagne op de website waarbij deze het beste bij past.

Om te bepalen of deze vorm van online marketing iets is voor jouw bedrijf, kunnen we samen de mogelijkheden bespreken. Het opzetten en optimaliseren van andere vormen van online adverteren bieden wij ook aan. Kijk bijvoorbeeld ook bij Facebook advertentie optimaliseren of Google Shopping!

Bel gerust naar 023 540 60 85 voor meer informatie. Of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!