Onze Google Analytics training is bedoeld voor ondernemers, (online) marketeers en gebruikers die het systeem beter willen begrijpen. Na het volgen van de training ben je beter in staat om zelfstandig te werken in Google Analytics.

Waarom Google Analytics?

Het beheersen van Google Analytics behoort tot één van de belangrijkste skills binnen het online marketing vakgebied. Het is een enorm veelzijdig systeem dat de basis vormt voor het analyseren en kunnen bijsturen van marketinginspanningen. “Meten is weten” is een van de bekendste uitspraken onder online marketeers. Het is namelijk uitermate belangrijk om goed te meten, zodat je maximaal rendement uit je marketingcampagnes kunt halen.

De training

Tijdens de Google Analytics training leer je hoe je deze handige tool kunt gebruiken. We kijken bijvoorbeeld naar hoe je meer inzicht krijgt in het aantal bezoekers en de gemiddelde sessieduur. Niet weten hoe je website presteert, is immers een gemiste kans. Hoe richt je Google Analytics in? En hoe maak en interpreteer je rapporten en dashboards? Allereerst leren we je stap voor stap hoe je jouw Google Analytics account handig kunt inrichten voor je eigen website en kijken naar de belangrijkste onderdelen waar je het vaakst mee bezig zult zijn. Ook maak je kennis met belangrijke functionaliteiten en leert data en statistieken interpreteren en gebruiken voor concrete website- én campagne optimalisaties.

Tijdsduur

Tevens leggen we uit wat de belangrijkste marketingtermen zijn: denk aan het conversiepercentage en het bouncepercentage. En niet onbelangrijk is het verschil tussen de meting door Google Analytics en Google Ads waarbij we goed kijken naar het attributiemodel.

Voorafgaand aan de training inventariseren we hoe ver je bent en hoeveel marketingkennis je hebt. Op basis daarvan richten we de training op maat voor je in. We raden aan om per training een dagdeel te reserveren, dus maximaal 4 uur per dag. Vaak zijn er meerdere dagdelen nodig om de training af te ronden. Hoeveel dagdelen er nodig zijn hangt af van het kennisniveau, de hoeveelheid vragen die worden gesteld en het doel van de training. In de meeste gevallen duurt de training minimaal 2 dagdelen.

Nadat je de training hebt afgerond kun je:

 • Het gebruik van de website analyseren.
 • Het online effect van marketinginspanningen in kaart brengen (bijvoorbeeld telefoontjes of offerte aanvragen).
 • De statistieken interpreteren en vertalen naar verbeteringen voor je website en marketingcampagnes.
 • Zelfstandig een dashboard inrichten.
 • Filters instellen en benodigde gegevens exporteren.
 • Basisrapporten begrijpen en intern over de website rapporteren.

Daarnaast heb je meer kennis van:

 • De customer journey.
 • Het gedrag van websitebezoekers.
 • De kwaliteit van de websitebezoeken.
 • Hoe bezoekers de website gebruiken. Haken ze af tijdens het bestelproces?
 • De e-commerce functie waarin o.a. wordt gekeken naar de omzet en gemiddelde transactiewaarde.
 • Het effect van een Facebook post of geplaatste kortingsactie op de website.
 • De meest voorkomende valkuilen bij de analyses van Analytics.

Na het volgen van de training voel je je comfortabeler met het gebruiken van de tool, waardoor het makkelijker wordt jouw Google Analytics certificaten te behalen.

De locatie

Onze trainingen geven we bij ons op kantoor aan de Hendrik Figeeweg 1Y in Haarlem. Deze locatie is makkelijk te bereiken met de auto of het openbare vervoer. Ook is er de mogelijkheid om gratis te parkeren voor de deur. 

Heb je liever een training op locatie of wil je de training online volgen? Wij denken graag met je mee en plannen samen een afspraak in!

ArjanTrainer Arjan van Olst is gecertificeerd en kent alle ins en outs van Google Analytics. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak, waardoor hij een kei is in het combineren van de theoretische kennis met interessante en veel voorkomende praktijkvoorbeelden. De meest effectieve manier om je weg te leren vinden in het systeem is door zelf aan de knoppen te draaien. Daarom krijg je direct de kans om te oefenen in je eigen Google Analytics account. Je gaat zelf op zoek naar data voor interne rapportages. Het is leren door te doen!

 

Uitbreiding van kennis
Eén op één training
Persoonlijke aandacht
Theorie meteen in de praktijk toepassen
10+ jaar ervaring met Analytics

Ben jij klaar om je Google Analytics skills te verbeteren? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en we plannen een training in!