Als eigenaar van een webshop, wil je graag het verschil maken met jouw webshop. De dienst van Google, Google Shopping, biedt hierbij een uitkomst. Naast tekst kun je een advertentie namelijk ook ondersteunen met foto’s. Dit wordt naast de gewone zoekresultaten getoond.

Google heeft een aantal standaardvereisten die in je productfeed moeten staan. Daarnaast is het aanbevolen om zoveel mogelijk extra informatie daar in te zetten, zoals kleurspecificatie, maten, etc. De kwaliteit van deze feed zorgt ervoor dat Google preciezer het aanbod dat je hebt, afstemt op de zoekopdrachten. Bij Google gaat het erom dat je gevonden wordt, maar wel bij de juiste producten. Dit kun je via de volgende twee manieren voor elkaar krijgen:

  • Kost per klik instellen: Door controle te krijgen over je campagne, is het belangrijk om een maximum in te stellen op je kosten per klik (CPC). Dit, omdat dan bepaalde zoekwoorden eerder worden getoond in Google bij een hogere CPC.
  • Prioriteiten instellen: Deze functie zit in Google Shopping. Als je instelt dat je campagne een hoge prioriteit heeft, is de kans groter dat je product getoond wordt in Google.

Mobile Advertising

Met de juiste Google Shopping-strategie kunnen ook mobiele shoppers bereikt worden. Bij online aankoopbeslissingen raadplegen smartphonegebruikers tegenwoordig bijna allemaal hun telefoon. De mobiele zichtbaarheid van je webshop is daarbij een echte must geworden.

Zo krijgt Google Shopping voorrang van Google bij populaire zoekopdrachten. De zichtbaarheid wordt daarmee vergroot en het trekt bezoekers naar je webshop. Om de juiste strategie te bepalen, kunnen wij je uiteraard helpen!

Hoeveel kost het en waarom zou ik het inzetten?

Kliks op je Google Shopping advertentie worden afgerekend op basis van de kosten per klik (CPC) of kosten per acquisitie (CPA). Hier kan uiteraard een limiet aan worden gegeven.

Google Shopping wordt steeds belangrijker, want je moet steeds specifieker zijn met je advertenties om de mensen te bereiken en te interesseren. Hogere conversies bereik je door bepaalde relevante zoektermen die mensen invullen, goed te laten aansluiten op de producten die je aanbiedt. Al met al moet je op veel dingen letten en kan het lastig zijn om Google Shopping zo effectief mogelijk in te zetten.

Wanneer je problemen hebt met het instellen en beheren van Google Shopping, raadpleeg je dé specialist! Bel ons op 023 – 540 6085 of stuur een bericht via het contactformulier.