Adverteren op Instagram? Doen! Je bereikt een jonge doelgroep, onderscheidt je via je eigen unieke content en genereert meer bezoekers naar je website!

Het platform

Het platform Instagram is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gebruikte Social media kanalen in Nederland (Nederland telt zo’n 1.8 miljoen gebruikers). Dit platform geeft jou als bedrijf veel inzicht in je doelgroep. Deze informatie laat zien hoe je jouw content en strategie daarop kunt aanpassen. Eigen content is daarbij wel heel belangrijk. Zo onderscheid je je van de concurrent en zorg je ervoor dat de campagne aanslaat. Blijf vernieuwend en verfrissend, zo blijven je volgers ook geïnteresseerd en trek je nieuwe volgers aan.

Adverteren op Instagram

Er zijn verschillende soorten wat betreft de advertentiemogelijkheden: je kunt een foto plaatsen, maar ook een video (van maximaal 30 seconden). Daarnaast heeft Instagram nog een functie: de carrousel-advertentie. Dit geeft je bedrijf de mogelijkheid om meerdere foto’s in één advertentie te plaatsen, waar je volgers doorheen kunnen ‘swipen’. Zo kun je meer communiceren over je product of dienst, in één advertentie!

En het fijne is, Instagram is van Facebook. Dus de advertenties op Instagram zijn op dezelfde manier in te stellen als op Facebook. Dit betekent ook dat de doelgroep die je wilt bereiken met je campagne heel specifiek kunt selecteren. Dat is niet het enige fijne: het adverteren is goedkoper dan op de andere sociale media kanalen!

Ook is dit platform laagdrempeliger. Mensen reageren sneller onder een foto op Instagram. Zo heb je veel meer interactie met je doelgroep en dat zorgt voor die persoonlijke touch.

Lijkt het je wat om Instagram in te zetten voor je campagnes? Maar vind je het lastig om geschikt content te creëren hiervoor? Dat snappen wij heel goed en pakken het graag voor je op! Wij zorgen voor passend content, testen verschillende advertenties voor je en zorgen voor een geslaagde campagne! (Dit kunnen wij uiteraard ook doen met een Facebook campagne).

Bel ons op 023 – 540 6085 als je vragen hebt of stuur een bericht via het contactformulier.