LinkedIn, een medium dat vooral wordt gezien als een zakelijk medium. Toch heeft LinkedIn veel meer mogelijkheden die voor jouw bedrijf zeker ingezet kunnen worden! Is adverteren op dit medium iets voor jouw bedrijf?

De mogelijkheden bij LinkedIn adverteren

LinkedIn biedt een groot potentieel bereik, het heeft namelijk zo’n 4,2 miljoen accounts. Deze mensen kun je bereiken door te adverteren op LinkedIn. Je hebt twee verschillende advertenties die je kunt inzetten: tekstadvertenties en gesponsord content. Bij een tekstadvertentie is het mogelijk om een afbeelding toe te voegen, samen met een korte titel en een omschrijving.

Ook is het een mogelijkheid om je al bestaande posts in te zetten als advertenties. Deze ‘gesponsorde content advertenties’ bieden bijvoorbeeld meer naamsbekendheid of leads. Bedenk dus goed wat je doel is  bij het opzetten van zo’n advertentie. Pluspunt; deze advertentievorm is goed te zien op mobiele apparaten, doe daarmee dus je voordeel!

Is jouw doelgroep te bereiken via LinkedIn adverteren?

Als jouw bedrijf zich richt op ondernemingen, is het zeker interessant om LinkedIn advertenties in te zetten (zo niet, neem gerust een kijkje bij andere online platformen waarop geadverteerd kan worden, bijvoorbeeld Facebook of Instagram). Het voordeel is dat je een advertentie kunt targeten op bedrijfstak, bedrijfsgrootte en functietitel. Op deze manier is een advertentie heel gericht in te stellen op het doel dat je hiermee wilt bereiken. Daarnaast sluit je irrelevante verkeer uit en dit scheelt weer onnodige kosten.

Over kosten gesproken; het inschatten van het budget is belangrijk. Het hangt namelijk af van verschillende factoren. Als de doelgroep heel specifiek is, worden de kosten per klik wel hoger, maar is de relevantie per klik ook hoog. En bij de opzet van een campagne is het goed om na te gaan hoeveel een lead mag kosten. Deze factoren en meer, moeten goed getest worden. Wij kunnen dat voor je doen en zorgen er ook voor dat je LinkedIn advertentie succesvol wordt!

Wil je de mogelijkheden bespreken of heb je vragen? Bel ons gerust op 023-540 6085 of vul het contactformulier in!