5 oktober 2020

Op dit moment hebben veel kleine bedrijven het moeilijk, steeds meer winkels zoeken naar mogelijkheden om producten ook online aan te bieden. Facebook winkel geeft jou de kans om producten wereldwijd aan te bieden. Omdat de behoefte momenteel groot is heeft Facebook de online shop mogelijkheid sneller dan gedacht gelanceerd. Ook jouw klanten kunnen nu eenvoudig bij jou winkelen. Het online verkopen is relatief eenvoudig te realiseren, wij leggen je graag het hoe en het waarom uit.

Wat is een Facebook winkel

Met Facebook winkels kun je gemakkelijk een online winkel opzetten die klanten zowel op Facebook als Instagram kunnen bezoeken. Het aanmaken en invullen van een Facebook-winkel is gratis en eenvoudig. Je kunt de producten die je online wilt verkopen in de catalogus zetten. Vervolgens kun je de look en feel van jouw winkel aanpassen met onder andere een omslagafbeelding en accentkleuren. Dit betekent dat iedere verkoper, ongeacht de grootte of het budget, producten online kan zetten. Op die manier kom je in contact met klanten waar en wanneer het hen uitkomt.

Waar vind je de winkel mogelijkheid?

Je vind de Facebook-winkel optie op jouw Facebook-bedrijfspagina of zakelijk Instagram-profiel. Het wereldkundig maken van jouw winkel doe je via verhalen of advertenties. Van daaruit kunnen online bezoekers door de volledige collectie bladeren, producten opslaan en bestellingen plaatsen. Betalen of bestellen kan, op de website van jouw onderneming. De mogelijkheid van betalen via de de Facebook of Instagram app kan op dit moment alleen nog in de VS en wordt zo snel mogelijk ook uitgerold in Europa.

Contact met de online klant

Net als wanneer je jouw klant in een fysieke winkel is en iemand om hulp wil vragen, kan er in Facebook winkel een bericht gestuurd worden via WhatsApp, Messenger of Instagram Direct. Jouw klant kan je dus prima bereiken om bijvoorbeeld vragen te stellen, ondersteuning te krijgen, leveringen te volgen en meer.

Webshop koppelen

Heb je al een webshop en wil je jouw bereik verder vergroten? Een groot voordeel is dat Facebook samenwerkt met populaire e-commerce partners zoals Shopify, BigCommerce en WooCommerce. Door middel van integraties zijn de beide winkels automatisch aan elkaar gekoppeld. Nog beter om te weten is dat de integraties gratis zijn.

Geef je omzet een boost!

Wij kunnen deze optie niet anders omschrijven, dan dat dit DE mogelijkheid is om de omzet van jouw onderneming een enorme boost te geven! Een kans waarmee je in staat bent om jouw productaanbod op het populairste sociale-mediaplatform ter wereld te plaatsen. Facebook en Instagram bieden de volgende kansen:

  • Profiteer van het bereik van Facebook om jouw producten bekend te maken
  • Je kunt alle producten in Facebook-berichten taggen, daarmee stimuleer je de verkoop
  • Gemakkelijke online aankopen
  • Persoonlijke communicatie door middel van WhatsApp, Messenger of Instagram Direct berichten
  • 24/7 inzicht te hebben in statistieken zoals het aantal weergaven, klikken en aankopen per product

Hulp bij Facebook winkel

Als je je onderneming wilt laten groeien en toe bent aan een volgende stap in online verkopen, dan is Facebook winkel een meer dan mooie stap om te maken. Jouw doelgroep bevindt zich gegarandeerd op Facebook en Instagram, dus dit is een prachtige manier om ze goed van dienst te kunnen zijn en jouw omzet te verhogen. Bij InfoTrade zitten een aantal online marketeers voor jullie klaar om te helpen met jouw Facebook winkel! Bel, mail of stuur ons een bericht vis ons altijd beschikbare contactformulier. Wij helpen je graag met het genereren van extra online klanten en omzet.