Soellaart Outdoor & Wintersport is een winkel in Haarlem die zich heeft gespecialiseerd op het gebied van outdoor-, kampeer- en wintersportartikelen. Ze bestaan al sinds 1900 en inmiddels geeft de 5e generatie Soellaart leiding aan 35 medewerkers. Naast een winkel met een verkoopoppervlakte van ongeveer 1600 m2 hebben ze ook een webshop op www.soellaart.nl. Soellaart streeft naar de beste service en verkoopt de alleen beste merken.

De customer journey

Bart Soellaart en Arjen Nicolai, de eigenaren van Soellaart, wilden graag dat hun medewerkers meer zouden leren. Met name over de customer journey die consumenten tegenwoordig afleggen. Er wordt niet slechts één keer een zoekopdracht in Google gedaan en vervolgens een aankoop in de winkel gedaan. Dat proces is zeer complex geworden, er wordt vaak uitgebreid onderzoek online gedaan en er worden meerdere apparaten door elkaar gebruikt. De medewerkers van Soellaart hadden ook een hoop vragen zoals: Hoe dienen medewerkers om te gaan met mobiele zoekopdrachten die in de winkel worden gedaan? Hoe kunnen de winkel en webshop elkaar versterken? En wat doen Soellaart en InfoTrade precies om samen in te spelen op die customer journey?

Bewustwording

In opdracht van Soellaart hebben we een workshop van een dagdeel gehouden op het kantoor van InfoTrade. Zaken die aan de orde kwamen waren o.a. de eigen Google Ads advertenties en die van andere aanbieders, Google Analytics, Facebook, online zoekgedrag, online versus offline en nog veel meer. De opkomst was goed met 15 medewerkers en er werd met veel enthousiasme gereageerd op de tips en inzichten die Wilbert Philippo gaf. Er werden ook kritische vragen gesteld en er werden veel situaties uit de praktijk gedeeld. Aan het einde van de workshop waren de deelnemers zich meer bewust van online klantengedrag en hoeveel er aan gewerkt wordt om dit zo goed mogelijk te benutten.

“Infotrade is voor ons een goede & betrouwbare partner om onze e-marketing mee uit te voeren. Wij proberen van elkaar te leren en creatieve manieren te gebruiken om de consument te bereiken.”
Bart Soellaart & Arjen Nicolai, Eigenaren van Soellaart Outdoor & Wintersport Haarlem

Benieuwd of InfoTrade ook wat voor jou kan betekenen of wil je een workshop voor je eigen bedrijf? Lees meer over onze diensten of bel ons op 023 540 60 85 voor meer informatie over de mogelijkheden!