Met ruim 675 miljoen gebruikers is LinkedIn het grootste professionele netwerk ter wereld. Ook veel bedrijven maken een profiel aan op LinkedIn, omdat er veel mogelijkheden zijn om met de juiste doelgroep in contact te komen. Ondanks de grootte van het netwerk, kan het lastig zijn om veel volgers op je bedrijfspagina te krijgen.

Vindbaarheid op LinkedIn is daarom cruciaal om te zorgen dat je zichtbaar bent voor het juiste publiek en op de juiste manier. Hieronder bespreken we enkele tips om je vindbaarheid op LinkedIn te verbeteren.

  • Optimaliseer je profiel: Zorg dat je LinkedIn-profiel volledig is ingevuld, inclusief een professionele profielfoto en achtergrondafbeelding. Het gebruik van juiste zoekwoorden in je functieomschrijving en overzicht van je ervaringen maakt het ook makkelijker voor mensen om je te vinden.
  • Netwerken: Het uitbouwen van een sterk professioneel netwerk is een cruciaal onderdeel van je vindbaarheid op LinkedIn. Voeg mensen toe die in je vakgebied werken en deel relevante inhoud met hen.
  • Publiceer waarde: Door regelmatig waarde te publiceren op LinkedIn, laat je zien dat je een expert bent in je vakgebied. Dit kan de aandacht trekken van mensen die op zoek zijn naar professionals met jouw kennis en ervaring.
  • Deel inhoud van anderen: Naast het publiceren van je eigen inhoud, is het ook belangrijk om inhoud van anderen te delen. Dit toont je betrokkenheid en versterkt je netwerk.
  • Gebruik hashtags: Hashtags zijn een krachtig hulpmiddel om je inhoud te categoriseren en vindbaar te maken voor een specifiek publiek. Gebruik relevante hashtags bij het publiceren van inhoud om je zichtbaarheid te verhogen.

 

In samenvatting, vindbaarheid op LinkedIn is belangrijk om te zorgen dat je online zichtbaar bent voor het juiste publiek en op de juiste manier. Door je LinkedIn-profiel te optimaliseren, te netwerken, inhoud te publiceren, inhoud van anderen te delen en gebruik te maken van hashtags, vergroot je de kans om door het juiste publiek gevonden te worden.

Meer weten? Plan nu een gratis advies meeting

Vrijblijvende video call van 30 minuten met een van de InfoTrade partners Wilbert Philippo of Remco Roos. Via Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Op de dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt!