Video advertising

De voordelen van video

De online consumptie van video stijgt al jaren explosief. Alleen YouTube had in 2021 al ongeveer 1,86 miljard gebruikers wereldwijd. In januari 2022 kreeg de site maar liefst 14,3 miljard bezoeken! Het was na de site van Google de meest bezochte. Daarnaast was “YouTube” ook nog eens de derde meest gezochte zoekterm in Google. Kortom, Youtube heeft een immens publiek dat je kunt bereiken. Video wordt ook nog eens massaal gedeeld op sociale media zoals Facebook en LinkedIn. “Beeld zegt meer dan duizend woorden”. Video is aantrekkelijk en met video kun je veel informatie in korte tijd overbrengen. Daarnaast kun je met video emotie overbrengen. Als adverteerder kun je hier op inspelen door je bedrijf en je producten te ondersteunen met video. Dat kan een goede bedrijfsfilm zijn, maar het kunnen ook korte filmpjes zijn waarin je laagdrempelig en aantrekkelijk de voordelen van verschillende producten en/of diensten benadrukt. Heb je een goede video? Dan wil je natuurlijk ook dat deze video aan zoveel mogelijk (potentiële) klanten wordt getoond. Met adverteren op YouTube kun je er snel en relatief goedkoop voor zorgen dat je video’s worden bekeken en daarna wellicht worden gedeeld via sociale media.

Youtube adverteren

Adverteren op YouTube kost verrassend weinig. Ten eerste profiteer je van het basisprincipe van Google; dat is dat je alleen betaalt voor resultaat. Google berekent je namelijk pas iets als je video minimaal 30 seconden wordt bekeken of als de video helemaal wordt bekeken als de totale duur van deze video korter dan 30 seconden is. Word je video korter bekeken, dan kost dit je dus helemaal niets! Uiteraard zorgen deze “views” die je niks kosten wel voor naamsbekendheid. Een view kost gemiddeld tussen de 10 en 25 cent. Dat is veel minder dan een klik op een “normale” Google Ads advertentie. Je kunt dus met een budget van een paar honderd euro een behoorlijke exposure realiseren.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn video’s op YouTube worden bekeken?

Wij zullen de campagnes voor je opzetten. Daarnaast zorgen we vervolgens ook voor optimalisatie van de campagnes en een duidelijke rapportage van de kosten en prestaties. Er zijn verschillende targeting mogelijkheden. Je kunt een campagne zo inrichten dat je precies de door jou gewenste doelgroep bereikt met jouw advertenties. Een bekende en effectieve manier om YouTube in te zetten is om je advertentie zo in te stellen dat deze wordt vertoond aan gebruikers die je website eerder bezochten. InfoTrade kan samen met jou de best mogelijke instelling afstemmen, zodat je advertentie wordt bekeken, maar ook door je gewenste doelgroep wordt bekeken!

Voorbeelden van video’s

  1. Product animatie video – Autoradam
 
  1. Bedrijfsvideo – Autobedrijf Zieleman