TikTok is enorm populair! De app is vooral populair geworden vanwege de gemakkelijk te gebruiken interface en de mogelijkheid om creatief te zijn met video’s door middel van verschillende filters, effecten en muziek.

Het platform is ook erg gemakkelijk te gebruiken op mobiele apparaten, wat het voor veel mensen toegankelijk maakt. Bovendien heeft TikTok een grote gebruikersbasis en een actieve gemeenschap van creators die regelmatig nieuwe video’s maken en delen, wat bijdraagt aan de populariteit van het platform.

Een eigen kanaal op TikTok maken is een krachtig marketingmiddel zijn, ook voor de automotive branche. TikTok wordt voornamelijk gebruikt door jongeren, maar de groep jong volwassenen (en zelfs 40-plussers) zijn er ook steeds meer vertegenwoordigd.

Met meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers is TikTok in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste social media platforms ter wereld. En als je snapt hoe TikTok werkt, dan kun je gigantische successen mee boeken.  Je hebt in principe geen volgers nodig om honderden views te genereren, als je content maar van kwaliteit is.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je organisch wilt posten op TikTok:

  • Maak interessante en unieke video content die aansluit bij de doelgroep van TikTok. Probeer dingen te doen die anderen niet doen, wees creatief en origineel.
  • Post regelmatig om in contact te blijven met je volgers en om nieuwe mensen te bereiken. Probeer elke dag een video te plaatsen of, als dat niet haalbaar is, zorg dan dat je minstens een paar keer per week een nieuwe video plaatst.
  • Gebruik hashtags om je content onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Kies relevante hashtags die populair zijn onder de doelgroep van TikTok en probeer ze op creatieve manieren te gebruiken.
  • Doe mee aan trending onderwerpen en samenwerk met andere TikTok-gebruikers die een groot publiek hebben. Dit kan je helpen om je content onder de aandacht te brengen van een groter publiek.
  • Wees betrokken bij je volgers door op hun reacties te reageren en hun vragen te beantwoorden. Zo kun je een gemeenschap opbouwen en een trouwe groep volgers opbouwen die graag je content delen met hun vrienden en familie.

Meer weten? Plan nu een gratis advies meeting

Vrijblijvende video call van 30 minuten met een van de InfoTrade partners Wilbert Philippo of Remco Roos. Via Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Op de dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt!