LinkedIn is één van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld en biedt bedrijven en marketeers de kans om gericht te adverteren naar professionals in verschillende industrieën en functies. Hierdoor is LinkedIn een uitstekende manier om je bedrijf of product onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten.

Om te starten met adverteren op LinkedIn, heb je een bedrijfsprofiel nodig. Als je nog geen profiel hebt, moet je dit eerst aanmaken. Hierna kun je een campagne aanmaken en je doelgroep en budget bepalen. LinkedIn biedt een scala aan advertentieformaten, waaronder tekstadvertenties, afbeelding advertenties en video-advertenties. Bepaal welk formaat het beste past bij je doelen en budget.

Hieronder geven wij 5 tips waarmee je direct aan de slag de slag kunt met het adverteren op linkedIn.

 1. Bepaal je doelgroep.
  Het is belangrijk om gericht doelgroepen samen te stellen op basis van demografie, interesses, bedrijfsgrootte en functies. Hierdoor kun je je boodschap specifiek richten op mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Door gericht te targeten, kun je de kans vergroten dat je advertenties worden gezien door mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Dit verhoogt de kans op conversie en verlaagt de kosten per conversie.

 2. Gebruik aantrekkelijke visuals.
  Afbeeldingen en video’s trekken de aandacht van gebruikers en kunnen helpen om je boodschap over te brengen. Zorg ervoor dat je visuals aansprekend en relevant zijn voor je doelgroep. Kies bijvoorbeeld afbeeldingen die het product of de dienst laten zien in gebruikssituaties of gebruik video’s om het verhaal achter je merk te vertellen. Houd er rekening mee dat visuals niet alleen aantrekkelijk moeten zijn, maar ook relevant moeten zijn voor je doelgroep en je boodschap moeten ondersteunen.

 3. Zorg voor een duidelijke en relevante ad-copy.
  Het is belangrijk om aansprekende taal te gebruiken en ervoor te zorgen dat je boodschap duidelijk en relevant is voor je doelgroep. Zorg ervoor dat je ad-copy de voordelen van je product of dienst benadrukt en dat het de pijnpunten van je doelgroep adresseert. Dit zal helpen om de aandacht van je doelgroep te trekken en hun interesse te wekken. Het is ook belangrijk om de ad-copy te optimaliseren voor het platform waarop je adverteert en om ervoor te zorgen dat het binnen de gestelde karakterlimieten past.

 4. Optimaliseer en test je campagnes.
  Het is belangrijk om te testen wat het meest effectief is voor jouw doelgroep en daarna je campagnes te optimaliseren op basis van de resultaten. Test bijvoorbeeld verschillende doelgroepen, visuals en ad-copy om te zien welke combinatie het beste werkt. Maak gebruik van tools zoals A/B-testen om te meten welke advertentie het beste presteert. Door continu te testen en te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat je advertenties altijd de beste resultaten opleveren.

 5. Blijf monitoren en analyseren.
  Het is belangrijk om regelmatig de resultaten van je campagnes te analyseren en deze aan te passen waar nodig. Analyseer bijvoorbeeld welke advertenties de meeste conversies genereren en welke doelgroepen het beste presteren. Pas je targeting aan en pas je visuals en ad-copy aan op basis van de resultaten. Door continu te monitoren en te analyseren, kun je je advertenties blijven optimaliseren en zo het maximale uit je investering halen.


Als je deze stappen volgt, zal je bedrijf of product binnenkort onder de aandacht komen bij een groot publiek van zakelijke professionals op LinkedIn. Succes!

Meer weten? Plan nu een gratis advies meeting

Vrijblijvende video call van 30 minuten met een van de InfoTrade partners Wilbert Philippo of Remco Roos. Via Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Op de dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt!