Ontdek de kracht van YouTube Ads
voor jouw branding

Sta jij klaar om de zichtbaarheid van jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen met Youtube Ads? Youtube Ads is een krachtige manier om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

Het is geen geheim dat YouTube een van de meest bezochte websites ter wereld is, met miljarden gebruikers die dagelijks video content consumeren. In deze blog delen we inzichten en strategieën over hoe je slim kunt investeren in YouTube Ads om een sterke merkidentiteit op te bouwen en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen.

youtuber-filmen

Waarom YouTube Ads voor Branding?

YouTube Ads bieden een unieke kans om jouw merk te presenteren aan een enorm publiek dat actief op zoek is naar interessante video’s op Youtube. Met een goede commercial op Youtube kun je een goede indruk maken en een blijvende connectie opbouwen met je potentiële klanten. Hier zijn een aantal redenen waarom YouTube Ads essentieel zijn voor branding:

 • Groot bereik: Met meer dan een miljard uur aan bekeken video’s per dag is YouTube, de op een na grootste zoekmachine online, een podium met onbegrensde mogelijkheden. Jouw advertenties kunnen worden getoond aan een breed scala van doelgroepen, waardoor je merkbekendheid snel toeneemt.

 • Doelgericht adverteren: Met Youtube Ads kun je specifieke doelgroepen targeten op basis van demografische gegevens, interesses en zoekgedrag. Hierdoor bereik je precies de mensen die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Bovendien kun je  eenvoudig regionaal te targeten, waardoor je ook lokaal je bereik kunt vergroten.

 • Advertentie mogelijkheden: YouTube biedt een breed scala aan advertentieformaten, waaronder non skippable videoadvertenties, display advertenties, overlay advertenties en bumper advertenties. Of het nu gaat om het vertellen van een verhaal met een lange video advertentie of het snel vastleggen van de aandacht met een korte bumper advertentie, adverteerders hebben tal van opties om de beste aanpak te vinden die past bij jouw merk en boodschap.

 • Betaalbaar bereik: YouTube-advertentiecampagnes zijn kosteneffectief omdat je meestal betaalt op basis van kosten per weergave (CPV) of kosten per duizend vertoningen (CPM). Hierbij betaal je alleen wanneer je advertentie daadwerkelijk wordt bekeken (of voor minimaal 30 seconden indien je video langer is) of duizend keer wordt vertoond. Met advertentie-indelingen zoals TrueView betaal je alleen wanneer een kijker ervoor kiest om je advertentie te bekijken. Dit maakt YouTube-advertenties een betaalbare optie om je doelgroep te bereiken.

 • Effectieve retargeting: Binnen Google heb je keuze uit meerdere retargeting mogelijkheden, waarmee je eerdere interacties met je merk kunt benutten. Door opnieuw contact te leggen met geïnteresseerde kijkers vergroot je de kans op een lead en versterk je je merkboodschap. Met gerichte retargeting maximaliseer je de effectiviteit van je advertentiecampagnes en optimaliseer je je ROI.

Investeer in kwalitatieve commercials

Een cruciale factor in het succes van je YouTube Ads-campagne is de kwaliteit van je commerciële video. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw advertenties effectief zijn:

 • Houd het kort en krachtig: De aandacht van kijkers is kostbaar, dus zorg ervoor dat je boodschap kort en krachtig is. Houd de video tussen de 15 en 30 seconden en zorg voor een interessant haakje in het begin.
 • Vertel een verhaal: Mensen onthouden verhalen beter dan losse feiten. Vertel een interessant verhaal dat jouw merkwaarden en unieke identiteit benadrukt.
 • Authenticiteit: Geef je merk een gezicht door echte mensen binnen je bedrijf te laten zien. Dit creëert een persoonlijke connectie en wekt meer vertrouwen op bij je publiek. Laat bijvoorbeeld oprichters, medewerkers of tevreden klanten je merkverhaal vertellen voor een sterke merkidentiteit en duurzame relaties met je doelgroep.
 • Professionele productie: Investeer in een goede productie, zodat je professionaliteit uitstraalt bij potentiële klanten. Een goed geproduceerde commercial wekt vertrouwen en positieve associaties op.
trending op youtube

Praktische tips voor het adverteren op Youtube

Nu je begrijpt waarom YouTube Ads essentieel zijn en hoe je een overtuigende commercial maakt, laten we enkele praktische tips delen voor een succesvolle YouTube Ad-campagne:

 • Meet en analyseer: Maak gebruik van de ingebouwde analytische tools van YouTube om de prestaties van je advertenties te meten. Analyseer welke content het beste presteert en pas je strategie dienovereenkomstig aan.
 • Optimaliseer voor mobiel: Aangezien veel mensen YouTube bekijken op mobiele apparaten, zorg ervoor dat je advertenties geoptimaliseerd zijn voor een naadloze mobiele ervaring.
 • Test en experimenteer: Probeer verschillende advertentie-indelingen, doelgroepen en teksten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw merk. Door te experimenteren verzamel je waardevolle gegevens waarmee Google de campagne kan optimaliseren, uiteindelijk kiest Google de beste combinatie voor de beste resultaten.

Investeer vandaag nog in de kracht van YouTube Ads en geef je merk de exposure die het verdient. Neem de tijd om een interessante commercial te maken en strategisch te adverteren om langdurige merkloyaliteit op te bouwen.

Hulp nodig bij je online marketing strategie? Plan nu een gratis advies meeting

Vrijblijvende video call van 30 minuten met een van de InfoTrade partners Wilbert Philippo of Remco Roos. Via Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Op de dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt!