Sinds 1950 is Blok Packaging een toonaangevende specialist op het gebied van verpakkingen. Ze bieden een uitgebreid assortiment aan verpakkingsmaterialen, waaronder gripzakken, verzendzakken, blokbodemzakjes en stazakken.

Het doel van dit project was om een bedrijfsvideo te produceren voor Blok Packaging en deze te promoten via YouTube, met als voornaamste doel het versterken van de merkidentiteit en het vergroten van de naamsbekendheid.

Het plan van aanpak

Blok Packaging heeft een rijke geschiedenis en heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste importeurs van papieren en plastic zakken in Nederland, met klanten verspreid over heel Europa. De positieve feedback van klanten benadrukt de uitstekende service en de hoogwaardige producten die zij leveren.

Bedrijven met een inspirerend verhaal en een sterke propositie zijn over het algemeen winstgevender dan bedrijven met een zwakke merkidentiteit. Consumenten zijn vaak bereid om meer te betalen voor producten of diensten met een sterke merkwaarde.

Het ultieme doel van deze bedrijfsvideo is om de merkwaarde van Blok Packaging te versterken. Zowel in de algemene bedrijfsvideo als in de uitlegvideo’s streven we ernaar om de rijke geschiedenis, het huidige succes en de ambitie om goede klantenservice te blijven bieden, duidelijk naar voren te laten komen.

Nadat de video af was, was ons plan om deze bedrijfsvideo via YouTube te promoten om een breder publiek te bereiken en de naamsbekendheid van Blok Packaging verder te vergroten.

Waarom YouTube Ads voor branding?

YouTube Ads bieden een unieke kans om jouw merk aan een enorm publiek te presenteren dat actief op zoek is naar interessante video’s. Met een goede bedrijfsvideo kun je een blijvende connectie opbouwen met potentiële klanten. Hier zijn een aantal redenen waarom YouTube Ads essentieel zijn voor branding:

  • Groot bereik: Met meer dan een miljard uur aan bekeken video’s per dag is YouTube de op één na grootste zoekmachine online, waardoor je merkbekendheid snel toeneemt.

  • Doelgericht adverteren: YouTube Ads laten je specifieke doelgroepen targeten op basis van demografische gegevens, interesses en zoekgedrag, waardoor je precies de juiste mensen bereikt.

  • Diverse advertentiemogelijkheden: YouTube biedt een breed scala aan advertentieformaten, waaronder non-skippable, display, overlay en bumper advertenties, zodat je de beste aanpak kunt vinden die past bij jouw merk en boodschap.

  • Betaalbaar bereik: YouTube-advertentiecampagnes zijn kosteneffectief omdat je meestal betaalt op basis van kosten per weergave (CPV) of kosten per duizend vertoningen (CPM), waardoor je alleen betaalt wanneer je advertentie daadwerkelijk wordt bekeken of vertoond.

  • Effectieve retargeting: Binnen Google kun je gebruik maken van meerdere retargeting mogelijkheden om eerdere interacties met je merk te benutten, waardoor je de kans op leads vergroot en je merkboodschap versterkt.
youtube nu trending

Planning

Na het opstellen van het plan van aanpak, was het tijd voor de volgende stap: een gedetailleerde planning op te stellen om het project succesvol uit te voeren. In de eerste week werkten we aan het script en zochten we passende muziek, en keken we naar mogelijke filmlocaties.

In de tweede week begonnen we met filmen. We waren volledig gefocust op het vastleggen van alle benodigde beelden en scènes om de boodschap van Blok Packaging krachtig over te brengen.

Na het filmen begon het proces van editen, waarbij we rekening hielden met eventuele feedback van Blok Packaging om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke versie perfect paste bij hun merkidentiteit.

Nadat de definitieve versie van de bedrijfsvideo was goedgekeurd, hebben we de YouTube-campagne opgezet om de video te promoten.3

De resultaten

De Youtube campagne loopt nu al meer dan 4 maanden en heeft iets meer dan €1.000 gekost. Gedurende deze periode heeft de video meer dan 43.000 weergaven en 736 klikken gegenereerd. Deze resultaten zijn indrukwekkend, vooral gezien het budget dat we hebben geïnvesteerd.
https://www.high-endrolex.com/31

Bron: Google Ads

google ads blok packaging

Bron: Youtube 

blok packaging views

Loyaliteit 

We hebben ook gekeken naar de mate van kijkers trouw ten opzichte van de video. Normaal gesproken neemt de aandacht van het publiek af naarmate een video langer duurt, maar in dit geval blijft de loyaliteit hoog. Deze data zegt dat de inhoud van de video aantrekkelijk is en de aandacht van het publiek vasthoudt. Kortom, de video behoudt een goede mate van kijkerbetrokkenheid, vooral in het latere gedeelte, wat aangeeft dat onze boodschap effectief wordt overgebracht.

Bron: Youtube Studio – Analytics video

loyaliteit blok packaging

Meetbaar Effect op Merkbekendheid

Een belangrijk doel van deze campagne was het meten van het effect op de merkbekendheid van Blok Packaging. We hebben dit gemeten aan de hand van ‘brand search’ voor ‘blok packaging’, zowel via Google Search Console als via maandelijkse zoekopdrachten in Google Ads. De resultaten zijn erg positief. We zien een aanzienlijke stijging in het aantal zoekopdrachten dat gerelateerd is aan Blok Packaging. Dit suggereert dat onze campagne heeft bijgedragen aan een grotere interesse in het merk en nieuwsgierigheid heeft gewekt bij het publiek.

Bron: Google Search Console – zoekopdrachten met “blok packaging”

Bron: Google Ads – Zoekvolume en prognoses v.w.b. zoekopdracht “blok packaging” 

Hulp nodig bij je online marketing strategie? Plan nu een gratis advies meeting

Vrijblijvende video call van 30 minuten met een van de InfoTrade partners Wilbert Philippo of Remco Roos. Via Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Op de dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt!