Online marketing voor onderdelen en accessoires webshop

Steeds meer consumenten kiezen ervoor hun auto-onderdelen en accessoires online te kopen. En waarom ook niet? Je hoeft niet meer naar een afgelegen industrieterrein om je auto-onderdelen te kopen. Een goede webshop biedt veel keuze en het gemak om vanuit je luie stoel de gewenste onderdelen en accessoires te bestellen. De online sales van auto-onderdelen zit dan ook al tijden in de lift, en ook komen er steeds meer aanbieders om aan de vraag te voldoen. Populaire onderdelen zijn onder andere remschijven en remblokken, accu’s, koppelingssets en uitlaten. Ook ruitenwissers, koplampen en bougies worden massaal online besteld. Qua accessoires bestellen consumenten vaak dakdragers, vloermatten, veiligheidssets en stoelhoezen.

Auto onderdelen en accessoires webshop

Kies voor een full service marketingbureau

Met al die webshops is de markt de laatste jaren wel voller geraakt. Er is meer concurrentie en je moet als webshop ervoor zorgen dat je goed vindbaar blijft. Een uitgebreid aanbod in de shop is hiervoor cruciaal, en vooral ook de kwaliteit van de webshop. Denk aan de techniek erachter en de categorie en productomschrijvingen. Nu kan je tegenwoordig voor weinig geld een eigen webshop beginnen. Er zijn talloze aanbieders met allerlei beloftes over het gebruiksgemak, dat je snel online bent en de omzet die je gaat halen. In onze ervaring is het echter niet zo makkelijk om goed te scoren met een webshop, om hoog in Google te komen en ook nog eens de klant te verleiden bij jou te kopen. Daarvoor heb je een gespecialiseerd full service marketingbureau nodig als InfoTrade!

Een online marketing strategie die werkt

InfoTrade is als marketingbureau al jaren gespecialiseerd in het verbeteren van de verkoopresultaten voor onze klanten. Die klanten bevinden zich vooral in de autobranche, een zeer concurrerende markt waar alleen de meest professionele organisaties succesvol zijn. Aan dat succes dragen we graag bij.

Heb je een webshop met auto-onderdelen en accessoires? Wil je de verkoopresultaten verbeteren met online marketing? Vanuit InfoTrade kunnen we je helpen. We bieden verschillende diensten om de omzet te verbeteren, zoals content marketing. Content marketing richt zich op het optimaliseren van de teksten op de website en in de nieuwsbrief. Nog te vaak zien we het daar misgaan. Veel content ontbreekt, is te kort of niet goed geschreven. Dat is niet goed voor de omzet en niet voor Google! Wij zorgen ervoor dat je website up-to-date is en aantrekkelijke teksten heeft. Voor de klant én voor Google.

Aantoonbaar resultaat

Een andere dienst die we er graag uitlichten is conversie optimalisatie. Dat wil zeggen dat we de verkoopkans verbeteren van bezoekers op de site. De eerste stap is een scan van de website. Op basis van die scan laten we de knelpunten zien en geven we aan hoe die het beste kunnen worden opgelost. Uiteindelijk resulteert dat in een website waar bezoekers langer blijven, vaker terugkeren en meer bestellen. Aantoonbaar. Door te testen weten we wat werkt en wat niet. Het resultaat: meer omzet.

conversie optimalisatie auto

Adverteren op Facebook, Google Ads, Instagram, YouTube en LinkedIn

Tot slot kan je bij ons terecht voor een compleet aanbod aan diensten die passen bij een full service internet marketing bureau als InfoTrade en die aansluiten bij elke online marketing strategie. Zo zijn we sterk in social media. Denk aan adverteren op Facebook, Google Ads, Instagram, YouTube en LinkedIn. Stuk voor stuk krachtige marketingkanalen die voor ons geen geheimen meer hebben en waar je advertentiegeld supereffectief is.

InfoTrade is hét automotive marketingbureau voor het ontwikkelen en implementeren van een effectieve digitale strategie voor merkdealers, merkspecialisten en universele autobedrijven.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!