Amazon shopping adverteren nu ook mogelijk in Nederland!

Het is eindelijk zover! Autobedrijven in Nederland kunnen vanaf begin januari 2021 nu ook via Amazon.nl adverteren. Het is mogelijk om te adverteren door gebruik te maken van zowel Sponsored Product Ads als Sponsored Brand Ads. Wij leggen je hieronder uit wat deze oplossingen precies inhouden en hoe jij baat hebt bij het adverteren via Amazon.nl.

Sponsored Product Ads

Adverteer je al met behulp van Google Shopping Ads? Dan zijn deze advertenties waarschijnlijk niet nieuw voor jou. Sponsored Product Ads lijken namelijk veel op Google Ads. Je kunt hiermee individuele producten promoten op basis van het CPC-model, waarbij je dus pas betaalt wanneer er op je advertentie wordt geklikt. Dit soort advertenties worden bovenaan in de Amazon zoekresultaten weergegeven of op de productpagina’s van Amazon. Bij dit laatste worden consumenten rechtstreeks doorgestuurd naar de productpagina van het desbetreffende product, als zij op de Sponsored Product Ad klikken. Omzetverhoging door het stimuleren van bestellingen is hierbij het voornaamste doel.

Sponsored Brand Ads

Bij deze advertentiesoort worden niet de producten, maar het merk zelf gepromoot. Ook hier wordt het CPC-model gehanteerd en zijn de advertenties zichtbaar in de Amazon zoekresultaten. Anders dan bij Sponsored Product Ads, worden hier in de advertenties het merklogo en een kopregel naast een aantal (maximaal 3) geselecteerde producten (bestsellers of de nieuwste artikelen) vertoond. Merkbekendheid is hierbij het voornaamste doel.

Start nu met adverteren

Momenteel zijn webwinkels als Coolblue en Bol.com nog groter dan Amazon binnen de Nederlandse markt. In een artikel van Emerce wordt gesteld dat maar liefst een kwart van de verkopers op Bol.com daadwerkelijk ook adverteert. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het afgelopen half jaar. Echter, Amazon groeit enorm hard, heeft een heel uitgebreid assortiment, brengt lagere prijzen in rekening en investeert in innovatie. Vanwege het feit dat adverteren via Amazon in Nederland daarnaast ook nog eens relatief nieuw is en een groot bereik heeft met dagelijks miljoenen bezoekers, is dit een gat in de markt. Wij zijn dan ook van mening dat de webwinkel op den duur de grootste zal worden in Nederland. Het is daarom erg belangrijk dat je zo snel mogelijk kennis opbouwt over de mogelijkheden met betrekking tot Amazon Advertising en hier uiteindelijk zelf aan begint. Zo loop jij voor op de concurrentie!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden v.w.b. het adverteren via Amazon.nl en hoe jij hiermee aan de slag kunt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

*Bekijk ook dit artikel voor meer informatie over het adverteren/verkopen via Amazon.nl voor autobedrijven.

Ook interessant:

wat zijn instagram reels?
Blog

Is Instagram kapot?

Als ondernemer heb je misschien gemerkt dat je niet meer zo snel organisch groeit op Instagram. Je post regelmatig, je bent actief betrokken bij je

Lees Meer »