Dit moet je weten over occasions plaatsen op Marktplaats

Marktplaats is een van de oudste en bekendste portals voor autobedrijven om hun occasions op te plaatsen. Al sinds de start van Marktplaats in Nederland in 1999 adverteren autobedrijven op Marktplaats, met als doel de auto’s die ze te koop hebben onder een breed publiek te promoten. En zelfs nu, in een tijd waarin er veel meer online portals zijn voor het plaatsen van advertenties, blijft Marktplaats een leidende positie houden. Hoe doen ze dat?

Iedereen kent Marktplaats

Allereerst kent vrijwel iedereen in Nederland Marktplaats. Iedereen heeft er wel eens iets gekocht of verkocht. Die bekendheid maakt Marktplaats een van de meest populaire sites om occasions te plaatsen. Sterker nog, de rubriek Auto’s is een van de grootste op Marktplaats en het bedrijf heeft er zelfs een aparte business unit voor opgericht die bedrijven helpt om zo effectief mogelijk te adverteren.

Auto’s plaatsen op Marktplaats is haast een must

Marktplaats trekt naar eigen zeggen maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en elke dag worden er zo’n 350.000 nieuwe advertenties geplaatst. Dat maakt het de grootste online handelsplaats van Nederland. Volgens Marktplaats bezoeken elke maand 1 miljoen potentiële autokopers de website. Er staan gemiddeld zo’n 175.000 auto’s te koop op Marktplaats. Auto’s plaatsen op Marktplaats voelt dan ook haast als een ‘must’ voor elk autobedrijf. Dankzij de goede vindbaarheid van de site in Google leveren advertenties volgens Marktplaats veel ‘leads’ op. Toch is het goed hier kritisch naar te kijken, en om te beoordelen of deze leads ook echt waardevol zijn.

Occasions plaatsen op Marktplaats

Ook particulieren adverteren op Marktplaats

Wat Marktplaats ook anders maakt dan andere portals is het feit dat ook particulieren adverteren op Marktplaats. Je concurreert dus niet alleen met andere autobedrijven maar ook met particulieren die hun auto’s goedkoper kunnen aanbieden. Uiteraard biedt de particulier geen garantie en is er minder zekerheid voor de koper, toch vergelijkt de gemiddelde koper wel vaak de particuliere aanbieder met het professionele autobedrijf.

Occasions plaatsen op Marktplaats is soms als schieten met hagel

Auto’s plaatsen op Marktplaats heeft zeker voordelen: een groot bereik bij veel potentiële kopers tegen relatief lage kosten. Toch zijn er ook nadelen. Occasions plaatsen op Marktplaats is soms als schieten met hagel terwijl je liever veel gerichter te werk gaat om klanten te bereiken. In dat geval kan InfoTrade helpen. We zijn specialist als het gaat om online marketing voor autobedrijven. We helpen je in beeld te komen bij jouw doelgroep en halen aantoonbaar betere resultaten met digitale strategieën. Wij weten hoe je auto portalen succesvoller kan inzetten. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Ook interessant: