Heb jij de gratis SEO workshop gemist?

In samenwerking met Google Digitale Werkplaats organiseerden wij een gratis SEO workshop. Tijdens deze praktische workshop van anderhalf uur leerde je de basis van SEO en wat het voor jou kan doen.

Wat is SEO?

Zoekmachine-optimalisatie, ofwel SEO (Search Engine Optimization) is een specialisme waarmee je als automotive bedrijf de vindbaarheid van je website verbetert. Het doel is om op basis van degelijk zoekwoordenonderzoek op bepaalde relevante zoektermen hoog te scoren in de zoekresultaten van Google.

Wat wil je met SEO bereiken?

SEO is een relatief kostenbesparende manier om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Wat SEO voor jou kan betekenen hangt af van wat jij wilt bereiken. Meer bezoekers, conversie, de positionering op Google? Verschillende cases van de deelnemers werden besproken om te bepalen wat het hoofddoel was en zij kregen gerichte tips.

Hands-on workshop

Als we zeggen ‘praktische workshop’ bedoelen we dan ook echt praktisch. Door de oefeningen en specifieke tips was het een echte hands-on workshop. Zo gingen we aan de slag met het bepalen van de doelgroep, de klantsegmenten, en een korte zoekwoordanalyse op basis van het bedrijf en geselecteerde klantsegmenten.

Persoonlijke aandacht

Tijdens de workshop was er tijd om vragen te stellen en persoonlijke tips te krijgen op basis van jouw bedrijf en klantsegment. Zo werden er ook ideeën gedeeld voor relevante content zodat jouw website beter vindbaar zal worden in de zoekmachine. Op deze manier werd het technische verhaal makkelijker te begrijpen en weet je ook waar je aan kan denken.

Heb je de workshop gemist en ben je benieuwd wat SEO voor jou kan doen? Neem dan contact op met onze SEO specialist Karsten Don.

Ook interessant:

wat zijn instagram reels?
Blog

Is Instagram kapot?

Als ondernemer heb je misschien gemerkt dat je niet meer zo snel organisch groeit op Instagram. Je post regelmatig, je bent actief betrokken bij je

Lees Meer »