┬ź Terug naar overzicht

Wat is een Demand Gen campagne?

Google heeft onlangs een nieuw campagnetype geïntroduceerd, genaamd “Demand Gen” campagnes. Deze Demand Gen campagnes zijn aangedreven door Google’s AI-technologie en zijn ontworpen om adverteerders te helpen contact te maken met klanten die al van een product of dienst weten, maar nog geen aankoopbeslissing hebben genomen (zogenaamd mid-funnel, stadium van het koopproces).

De kern van de Demand Gen campagnes is dat ze gebruik maken van de best presterende video- en beeldmaterialen van een adverteerder en deze integreren over Google’s meest visuele en entertainment-gerichte platforms zoals YouTube, YouTube Shorts, Discover en Gmail. Deze platforms bereiken samen meer dan 3 miljard maandelijkse gebruikers.

Een ander uniek kenmerk van de Demand Gen campagnes is dat ze kunnen worden gecombineerd met gloednieuwe lookalike-segmenten op basis van uw doelgroeplijsten. Dit betekent dat de campagnes nog slimmer en relevanter kunnen worden gemaakt door op maat gemaakte creatieven te combineren met deze segmenten. Met de Demand Gen’s “construction flow” wordt het eenvoudiger dan ooit om je top-presterende beeld- en video materiaal in Google Ads te gebruiken inclusief een preview functie.

Wat is

Laatste update: augustus 2023