« Terug naar overzicht

Wat is een VMS?

Voertuigbeheersystemen (VMS) in de automobielsector zijn enkele van de basis tools voor het beheer van voertuigvoorraden, documentatie en alle verkoopprocessen. Ze stellen dealers en autohandelaren in staat om hun bedrijf bekwaam te runnen, waardoor ze voorop kunnen blijven lopen. In Nederland behoren enkele van de toonaangevende VMS-aanbieders tot VWE, Wheelerdelta, Autotelex, RDC, Autosoft en UCC.

Aan de andere kant staat VWE bekend om hun brede gegevens- en informatiediensten voor voertuigen, die diensten aanbieden aan de VMS die van toepassing zijn op elke bedrijfsorganisatie, klein of groot. Het VWE-systeem omvat voertuigregistratie, voertuigwaardering en marketingmogelijkheden.

Evenzo is Wheelerdelta een populair VMS-platform; zijn functie van efficiënte online advertenties en voorraadbeheer rust een autobedrijf direct uit met de capaciteit om zijn producten op de meest presentabele manier aan te bieden en effectief te verkopen.

Autotelex is een van de leidende professionals in voertuigwaardering, en zijn VMS richt zich voornamelijk op de meest nauwkeurige en betrouwbare prijsinformatie die de procedures van voertuigwaardering tijdens verkoop en aankoop onderstreept.

RDC introduceert VMS, samen met ontwerptoepassingen voor de automobielsector – een soort oplossing voor bedrijfsprocesherinrichting, als we kijken naar de software die de operationele efficiëntie van de autodealer helpt verbeteren.

Een andere dienstverlener—Autosoft, dynamische VMS met een verscheidenheid aan gereedschappen van voorraadbeheer tot de marketingpromotie van het verkopen van auto’s.

UCC wordt gebruikt om voertuigen te beheren en te adverteren in de markt voor gebruikte auto’s op verschillende verkoopkanalen.

VMS-aanbieders van tegenwoordig spelen een cruciale rol bij de implementatie van gemoderniseerde verkooppraktijken van auto’s, het verhogen van de efficiëntie en het verder versterken van de marktposities van de auto-ondernemingen. Het gebruik van dergelijke systemen stelt dealers in staat het maximale uit hun voorraad, marges en de service die zij aan hun klanten bieden te halen. Deze VMS-oplossingen worden uitgebreid als een van de onmisbare ruggengraten van de automobielindustrie in een dynamisch veranderende markt, waar digitaal zijn stempel drukt en data-gedreven besluitvorming heel belangrijk is.

Wat is

Laatste update: april 2024