Belangrijkste uitkomsten 2023 YouTube Culture and Trends Report 

Onderstaand vind je een samenvatting uit dit rapport van het YouTube Culture & Trends team in samenwerking met Ipsos. Er zijn honderden videotrends bekeken, er is gesproken met makers en experts, en er zijn enquêtes uitgevoerd in 14 landen. Het biedt waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het vormgeven van toekomstige marketingstrategieën.

Democratisering van Creativiteit

Nieuwe tools en technologieën maken het creatieve proces toegankelijker dan ooit. Van fan-remixed content tot AI-verbeterde videopresentatoren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Marketeers moeten deze tools omarmen om innovatieve en aantrekkelijke content te creëren.

Veranderend Kijkersgedrag

Met de opkomst van multiformaat en multi-device consumptie, verwachten kijkers gepersonaliseerde ervaringen. Of het nu gaat om kort- of langdurige vormen, live of vooraf opgenomen content, de behoeften van de kijker zijn divers. Marketeers moeten deze trends begrijpen om effectief met hun doelgroep te communiceren.

Fandom Evolutie

Fandom wordt meer gelaagd en complex. Van casual fans tot superfans, fandom groeit op alle niveaus. Marketeers kunnen deze fandomcultuur benutten om merkloyaliteit en engagement te bevorderen.

YouTube Culture and Trends Report

Toegankelijkheid en Bereik

Functies zoals closed captions (rijke vorm van ondertiteling) en meertalige audiotracks verbreden het bereik. Marketeers kunnen deze tools gebruiken om nieuwe doelgroepen aan te spreken en hun merkverhaal te verrijken.

Explosie van Videotools

Van knippen en remixen tot virtuele avatars, de beschikbare videotools zijn geëxplodeerd. Marketeers kunnen deze tools gebruiken om interactieve en boeiende content te creëren.

Interactie en Engagement

Met 82% van de mensen die videocontent online plaatsen en 44% die deelnemen aan memes*, is interactie belangrijker dan ooit. Marketeers moeten deze trends begrijpen om effectieve strategieën te ontwikkelen.

*memes: humoristische afbeelding, video, stuk tekst, enz., dat wordt gekopieerd en snel door internetgebruikers wordt verspreid

Bron: https://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-154/marketing-strategies/video/video-trends-and-culture/

Meer weten? Plan nu een gratis advies meeting

Vrijblijvende video call van 30 minuten met een van de InfoTrade partners Wilbert Philippo of Remco Roos. Via Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Op de dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt!

Ook interessant:

wat zijn instagram reels?
Blog

Is Instagram kapot?

Als ondernemer heb je misschien gemerkt dat je niet meer zo snel organisch groeit op Instagram. Je post regelmatig, je bent actief betrokken bij je

Lees Meer »