Geheimen voor YouTube-succes in 2023: Hoe je jouw kanaal laat groeien

Geheimen voor YouTube-succes in 2023: Hoe je jouw kanaal laat groeien!

Wil je graag meer views genereren voor je YouTube-video’s en je kanaal laten groeien? Dan ben je hier aan het juiste adres! YouTube is een enorm platform met miljoenen video’s, dus het is belangrijk om je te onderscheiden en de aandacht van je doelgroep te grijpen. Gelukkig zijn er enkele essentiële strategieën die je kunt toepassen om je video’s op te laten vallen en meer kijkers aan te trekken.

In deze blog duiken we dieper in de wereld van YouTube en geven we tips om je video’s van hoge kwaliteit te maken, je vindbaarheid op YouTube te vergroten en aantrekkelijke thumbnails te creëren die kijkers verleiden om op jouw video’s te klikken.

Inhoud van de video

Het succes van je YouTube-video hangt grotendeels af van de manier waarop je je kijkers aantrekt en betrokken houdt. Hier zijn enkele essentiële tips om je video’s boeiend en effectief te maken, zodat je meer views en een trouwe kijkersgemeenschap kunt bereiken.

 1. Video intro: De eerste paar seconden van je video zijn cruciaal om de aandacht van je kijkers te grijpen. Zorg voor een boeiende introductie die het belangrijkste onderwerp van je video benadrukt. Gebruik pakkende visuals, passende muziek of een intrigerende vraag om de nieuwsgierigheid van je publiek te wekken. Bied ook een voorproefje van wat ze kunnen verwachten later in de video om de kijkers te motiveren om te blijven kijken.
 2. Inhoudsopgave: Voor langere video’s is het nuttig om een snelle inhoudsopgave te presenteren aan het begin van de video. Geef een overzicht van de onderwerpen die in de video worden behandeld, zodat kijkers weten wat ze kunnen verwachten. Dit helpt hen om te beslissen of de video voor hen relevant is en moedigt hen aan om te blijven kijken.
 3. Houd de aandacht vast: Zorg ervoor dat je de aandacht van kijkers gedurende de hele video vasthoudt. Lever waardevolle inhoud die boeiend en informatief is. Gebruik visuele hulpmiddelen, zoals grafieken, afbeeldingen of video’s om je punt te versterken. Wees enthousiast en gepassioneerd over je onderwerp, want dit kan de betrokkenheid van je kijkers vergroten.
 4. Laat geen stiltes vallen: Let op het tempo van je video en zorg ervoor dat het consistent en aangenaam is om naar te kijken. Vermijd lange pauzes of onnodige stiltes die de aandacht kunnen doen verslappen. Bewerk je video zorgvuldig om saaie momenten te verwijderen en de algehele flow te verbeteren.
 5. Call-to-action (CTA): Sluit je video af met een duidelijke call-to-action. Moedig kijkers aan om te reageren, te abonneren op je kanaal, andere video’s te bekijken of je inhoud te delen op sociale media. Een effectieve CTA kan de betrokkenheid van je publiek vergroten en hen aansporen om verdere actie te ondernemen, wat kan leiden tot meer kijktijd en een grotere kans op terugkerende kijkers.

YouTube SEO (Zoekmachineoptimalisatie)

Om je video’s beter vindbaar te maken op YouTube, is zoekmachineoptimalisatie cruciaal. Hier zijn enkele tips om je video’s te optimaliseren voor zoekmachines:

 1. Zoekwoordonderzoek: Voer grondig zoekwoordonderzoek uit om relevante zoektermen te identificeren die verband houden met je video-inhoud. Gebruik tools zoals de YouTube-zoekbalk, Google Zoekwoordplanner of andere SEO-tools om te zien welke zoekwoorden en zinnen mensen gebruiken wanneer ze naar content zoals die van jou zoeken. Kies zoekwoorden met een hoog zoekvolume en lage concurrentie om je kansen op betere ranking te vergroten.
 2. Optimaliseer de titel: Schrijf een pakkende en beschrijvende titel die de inhoud van je video nauwkeurig weergeeft. Plaats het belangrijkste zoekwoord vooraan in de titel, omdat dit een sterk signaal is voor zoekmachines. Een aantrekkelijke titel kan ook meer kijkers verleiden om op je video te klikken.
 3. Video beschrijving: Schrijf een uitgebreide en relevante beschrijving voor je video. Gebruik je belangrijkste zoekwoord(en) meerdere keren in de beschrijving, maar doe dit op een natuurlijke manier. Geef een samenvatting van de inhoud en voeg links toe naar relevante bronnen of gerelateerde video’s. Een goede beschrijving helpt zoekmachines de context van je video te begrijpen en kan potentiële kijkers aantrekken.
 4. Tags en categorieën: Maak gebruik van relevante tags voor je video. Tags zijn woorden of zinnen die de inhoud van je video beschrijven en helpen zoekmachines de relevantie te begrijpen. Gebruik zowel specifieke als bredere tags om je video te laten verschijnen in relevante zoekresultaten. Kies ook een passende categorie voor je video om de vindbaarheid te vergroten.
 5. Endscreen en cards toevoegen: Maak gebruik van YouTube’s ingebouwde functies zoals endscreen-elementen en cards om de betrokkenheid van kijkers te vergroten en je video’s effectiever te promoten. Een endscreen is het gedeelte aan het einde van je video waarin je andere video’s, abonneren op je kanaal, of externe links kunt weergeven. Dit biedt een geweldige kans om kijkers naar meer van je content te leiden en om hen aan te moedigen om zich te abonneren op je kanaal.

Thumbnail

Een krachtige thumbnail is essentieel om de aandacht van kijkers te trekken en hen te verleiden om jouw video te bekijken. Hier zijn enkele tips om jouw thumbnails opvallend en effectief te maken:

 1. Opvallend, duidelijk en eenvoudig: Zorg ervoor dat je thumbnail direct de aandacht trekt en de boodschap duidelijk overbrengt. Houd het ontwerp eenvoudig en vermijd overbodige poespas die afleidt van de kernboodschap van je video. Levendige kleuren en een krachtig beeld kunnen veel effect hebben zonder te overdrijven.
 2. Gebruik hoge resolutie afbeeldingen: Zorg ervoor dat je thumbnail er professioneel uitziet door gebruik te maken van hoge resolutie afbeeldingen. Een wazige of onduidelijke thumbnail kan de indruk wekken dat je video van lage kwaliteit is, wat kijkers kan afschrikken.
 3. Voeg relevante tekst toe: Plaats een korte, krachtige tekst op je thumbnail die de inhoud van je video benadrukt. Gebruik woorden die nieuwsgierigheid opwekken, zoals “onthuld”, “geheim”, “tips” of “verrassing”. Houd de tekst beknopt en goed leesbaar, zelfs op kleinere schermformaten.
 4. Gebruik gezichtsuitdrukkingen en emoties: Menselijke gezichten kunnen een krachtige aantrekkingskracht hebben op kijkers. Overweeg om een gezichtsuitdrukking te gebruiken die de emotie of het gevoel van je video weergeeft. Een glimlach, verbaasde blik of opwinding kan de nieuwsgierigheid van mensen prikkelen en hen aanmoedigen om de video te bekijken.
 5. Wees consistent met je merk: Creëer een herkenbare stijl voor je thumbnails die consistent is met je merk. Gebruik vergelijkbare kleurenpaletten, lettertypen en ontwerpelementen voor al je video’s, zodat kijkers je content gemakkelijk kunnen herkennen in de zoekresultaten en aanbevelingen.

Het is essentieel om deze drie aspecten in evenwicht te brengen en te combineren om succes te behalen op YouTube. Een geweldige video met slechte SEO of een prachtige thumbnail zonder waardevolle inhoud zal waarschijnlijk niet het gewenste aantal views opleveren. Focus op het leveren van hoogwaardige content, pas zoekmachineoptimalisatie toe en zorg voor aantrekkelijke thumbnails om je kijkersaantallen te vergroten en een groter publiek aan te spreken. Daarnaast is consistentie en het opbouwen van een trouwe kijkersgemeenschap van belang om duurzaam succes op YouTube te bereiken. Met deze tips ben je goed op weg om je YouTube-kanaal te laten groeien en meer views te genereren voor je video’s. Veel succes!

Meer weten? Plan nu een gratis advies meeting

Vrijblijvende video call van 30 minuten met een van de InfoTrade partners Wilbert Philippo of Remco Roos. Via Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Op de dag en tijdstip dat het jou het beste uitkomt!

Ook interessant:

wat zijn instagram reels?
Blog

Is Instagram kapot?

Als ondernemer heb je misschien gemerkt dat je niet meer zo snel organisch groeit op Instagram. Je post regelmatig, je bent actief betrokken bij je

LEES MEER »